W ostatnim czasie zorganizowaliśmy kilka akcji dla Wielkopolskiego Centrum Pomocy Bliźniemu MONAR-MARKOT. Jest to miejsce, którego celem jest pomoc w rozwiązywaniu problemów podopiecznych, wspieranie w odnalezieniu swojego miejsca w społeczeństwie, przywracanie podopiecznych do samodzielnego życia. Dzięki systemom terapii stosowanym w Centrum wiele osób z powodzeniem rozpoczyna nowe życie – bez nałogów i przemocy. Opieka nie ogranicza się wyłącznie do czasu pobytu osób potrzebujących w Centrum, zapewniana jest bowiem pomoc podopiecznym  także po opuszczeniu placówki.

Pracownicy Fundacji zorganizowali zbiórkę artykułów szkolnych dla dzieci, które przebywają w ośrodku.

Jeśli posiadasz jakieś niepotrzebne artykuły papiernicze lub jesteś właścicielem sklepu z takimi artykułami i chciałbyś podzielić się nimi z potrzebującymi dziećmi skontaktuj się z nami. Artykuły te posłużą nie tylko do zabawy, ale zostaną wykorzystane również podczas wielu terapii zajęciowych w specjalnych ośrodkach.