"Wesołym Krokiem"

"Wesołym Krokiem" to akcja wspierana całkowicie przez naszą Fundację i jej wolontariuszy. Lato już za nami. Czas kiedy  można beztrosko biegać w klapkach, sandałkach za chwilę zamieni się z chłodniejszymi dniami. Wraz z nimi przyjdzie deszcz,plucha i chłód. Niewątpliwie jest to też okres powrotu do szkoły czy przedszkola. Chcielibyśmy aby jak najwięcej dzieci mogło wesoło i beztrosko pobiec do szkoły w nowym, czystym i ciepłym obuwiu.

Nasza Fundacja co miesiąc będzie wspierała biedne rodziny ,domy dziecka, domy rodzinne, gdzie są dzieci, które potrzebują naszej pomocy. Zaopatrzymy ich w nowe obuwie.

Buty przekazywane przez nas będą całkowicie nowe. Każdy rodzic wie jak ważne jest dla dziecka wygodne obuwie dlatego tylko takie będziemy zakupować. Dzieci rozwijają się w różnym tempie, każdy ma inny styl chodzenia dlatego przekazywanie obuwia używanego nie jest wskazane.

Ty również możesz dołączyć do naszej Fundacji i przekazać parę obuwia. Wystarczy, że skontaktujesz się z nami, a my powiemy Ci jaki rozmiar obuwia kupić. Możesz stać się dobrym aniołem jakiegoś dziecka, które dzięki Tobie będzie wesoło maszerowało przez życie. W zamian za obuwie dostaniesz piękne podziękowanie w formie rysunku od dziecka, któremu pomogłeś.

Pierwsze kilkanaście par trafiło do podopiecznych Domu Dziecka w Kórniku

dlartego