Ania urodziła się 14.05.2014 r. od początku nie zachowywała się jak zdrowe dziecko. W siódmym tygodniu życia rozpoznano u niej zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych. Ania jest rehabilitowana od trzeciego miesiąca życia, jednak do tej pory nie siedzi sama, nie chodzi, nie mówi. Ze względu na zaburzenia gryzienia, żucia i połykania karmiona i pojona jest przez stomię PEG. U dziewczynki podejrzewa się również rzadką chorobę genetyczną.

Ania wymaga stałej pomocy rehabilitantów, logopedy, pedagoga, psychologa, neurologa, genetyka, gastrologa i wielu innych specjalistów. Potrzebuje różnego rodzaju sprzętów rehabilitacyjnych i ortopedycznych.  Ania musi być codziennie rehabilitowana, żeby uczyć się prawidłowych wzorców ruchowych oraz by uniknąć grożących jej komplikacji wynikających z zaburzeń napięcia mięśniowego. Diagnostyka, leczenie i usprawnianie jest bardzo kosztowne.

Cel Szczegółowy: 15/AK

z dopiskiemDarowizna na rzecz Ani Komosy 15/AK