Filip urodził się w 2005 roku. Od małego był bardzo ruchliwym dzieckiem. Bardzo późno zaczął mówić. Chodziliśmy z Filipem do psychologa, logopedy i na zajęcia grupowe. Podejrzewaliśmy, że syn ma nadpobudliwość psychoruchową (ADHD), jednak żaden psycholog nie stwierdził problemów. Niestety problem cały czas narastał, a my nie mogliśmy sobie poradzić.

Po raz kolejny udaliśmy się do specjalistów aby zdiagnozować syna, czy na pewno jest wszystko w porządku. Okazało się, że ma nadpobudliwość psychoruchową (ADHD) i zespół natręctw. W 2015 roku doszła cukrzyca, która spadła na syna nagle. Filip nie może się pogodzić, że musi kłuć się kilkanaście razy na dobę. Przy zdiagnozowanej cukrzycy doszła jeszcze celiakia, o której wcześniej nie wiedzieliśmy. Filip miał stany depresyjne, które doprowadzały do zachowań zagrażających jego życiu. Mąż musiał zrezygnować z pracy, aby być w każdej chwili osiągalny, ponieważ bardzo często jest wzywane do szkoły pogotowie.

Dlatego zwracamy się z prośbą do Państwa o wsparcie by móc ułatwić życie naszemu synowi.

Cel Szczegółowy: 18/FT

Ul. Jana Pawła II 3/11 , 62-030 Luboń