Cześć jestem Igor.

Urodziłem się jako wcześniak w 31 tygodniu ciąży z wagą 1340 gram i 38 cm długości. Od pierwszych dni walczyłem z niewydolnością oddechową, niedokrwistością, zespołem zaburzeń oddychania. W szpitalu spędziłem prawie 2 miesiące. Obecnie mam skończone 3 latka i zdiagnozowano u mnie Mózgowe Porażenie Dziecięce - Diplegię Spastyczną oraz Niedosłuch Ucha Lewego.

Nie chodzę sam, więc gdy chcę się dostać w jakieś miejsce to pełzam lub raczkuję. Mam opóźniony rozwój mowy, jednak rozumiem wszystko i staram się komunikować jak potrafię. Nadal jestem pod opieką różnych specjalistów.

Dzięki Waszej pomocy i przekazaniu 1% z podatku oraz darowizn będę mógł dążyć do prawidłowego funkcjonowania w swoim życiu.

Serdecznie dziękuję Igor Borowiak z rodzicami.

Cel Szczegółowy: 11/IB

z dopiskiem „Darowizna na rzecz Igora Borowiak”