Julka ma 10 lat. Jest bardzo kontaktowa, inteligentna oraz wesoła. Bardzo lubi rysować i bawić się z rówieśnikami. Jej marzeniem jest jeździć na łyżwach i łyżworolkach. Na chwilę obecną jest to niemożliwe, ponieważ córka urodziła się z hipoplazją kości udowej prawej, tzn. że jej prawa noga jest krótsza od lewej o 5,5 cm.

Córka przeszła już trzy operacje: osteotomię biodra, rekonstrukcję wielowięzadłową w stawie kolanowym oraz usunięcie zespolenia z biodra. Na chwilę obecną ma założony aparat MRS na prawej nodze w celu jej wydłużenia. Wiąże się to z codziennym jego rozkręcaniem, zmianą opatrunków wokół miejsc wkłucia, a do tego potrzebne są kompresy, płyny dezynfekujące oraz codzienna rehabilitacja. Po zdjęciu aparatu w maju 2019 roku Julka również będzie musiała kontynuować rehabilitację.

W związku z tym zwracamy się do Państwa z prośbą o pomoc i wsparcie w rehabilitacji naszej córki.

Cel Szczegółowy: 34/JH

z dopiskiem „Darowizna na rzecz Julii Herman 34/JH”