Julka ma 11 lat i jest bardzo energiczną, uśmiechniętą, kontaktową dziewczyną. Bardzo lubi rysować, grać w gry, robić różne prace plastyczne. Bardzo chciałaby jeździć na łyżworolkach i rowerze. Obecnie jest to niemożliwe.

Julka urodziła się z hipoplazją kości udowej prawej (skrócenie kości udowej o 5.5cm), brakiem więzadła krzyżowego oraz co później się okazało krzywo ustawionym biodrem.

Córka obecnie przeszła już siedem operacji na tą nogę: osteotomię biodra wraz z rekonstrukcją wielowięzadłową w stawie kolanowym, usunięcie zespolenia z biodra, założenie aparatu MRS w celu wydłużenia kości, który nosiła przez dziewięć miesięcy. Następnie podczas dwóch kolejnych operacji zdejmowano kolejne części aparatu. Niestety noga była tak słaba, że po dwóch dniach od zdjęcia aparatu MRS, złamała się w miejscu jej wydłużenia. Potrzebna była wówczas kolejna operacja w celu zespolenia kości prętem Rusha. Na nieszczęście pręt wysunął się o ok 2cm, urażając pośladek od środka. W ostatnim czasie Julia przebyła siódmą operację w celu ponownego wprowadzenia pręta w odpowiednie miejsce.

W związku z dalszym leczeniem operacyjnym, które nie wiemy kiedy się zakończy, córka wciąż potrzebuje różnego rodzaju zaopatrzenia opatrunkowego, płynów dezynfekujących rany, sprzętu rehabilitacyjnego oraz dalszej rehabilitacji.

W związku z tym zwracamy się do Państwa z prośbą o dalszą pomóc i wsparcie w rehabilitacji naszej córki.

Cel Szczegółowy: 34/JH

z dopiskiem „Darowizna na rzecz Julii Herman 34/JH”