FUNDACJA RAZEM ŁATWIEJ

Bank PKO

34 1020 4027 0000 1902 1822 8975

Fundacja Razem Łatwiej                                         BIURO                                                     biuro@fundacjarl.pl
Al. Jana Pawła II 3/11                                             Ul. Wieruszowska 12/16                         +48 786 881 071
62-030 Luboń                                                       60-166 Poznań

NIP: 7822899622                                                  godz. otwarcia: 8:00-15:00

24 maja 2022

Julka ma 13 lat i jest bardzo energiczną, uśmiechniętą, kontaktową dziewczyną. Bardzo lubi rysować, grać w gry, robić różne prace plastyczne. Jej marzeniem jest dostać się do szkoły plastycznej. Bardzo chciałaby jeździć na łyżworolkach i rowerze. Obecnie jest to niemożliwe.

Julka urodziła się z hipoplazją kości udowej prawej (skrócenie kości udowej o 5.5cm), brakiem więzadła krzyżowego oraz co później się okazało krzywo ustawionym biodrem.

Córka obecnie przeszła już osiem operacji na tą nogę: osteotomię biodra wraz z rekonstrukcją wielowięzadłową w stawie kolanowym, usunięcie zespolenia z biodra, założenie aparatu MRS w celu wydłużenia kości, który nosiła przez dziewięć miesięcy. Następnie podczas dwóch kolejnych operacji zdejmowano kolejne części aparatu. Niestety noga była tak słaba, że po dwóch dniach od zdjęcia aparatu MRS , złamała się w miejscu jej wydłużenia. Potrzebna była wówczas kolejna operacja w celu zespolenia kości prętem Rusha. Na nieszczęście nowy pręt wysunął się o ok 2cm, urażając pośladek od środka. W ostatnim czasie Julia przebyła siódmą operację w celu ponownego wprowadzenia pręta w odpowiednie miejsce. W 2021 usunięto jej pręt z kości podczas ósmej operacji. Obecnie jest pod kontrolą u ortopedy. Wada niestety ponownie się pogłębia i nie wiadomo na jakim etapie się zatrzyma. Ilość operacji oraz czas zamknięcia przez pandemię odbił piętno na Julce. Jest pod opieką psychologa.

W związku z dalszym leczeniem operacyjnym, które nie wiemy kiedy się zakończy, córka wciąż potrzebuje różnego rodzaju zaopatrzenia opatrunkowego, płynów dezynfekujących rany, sprzętu rehabilitacyjnego oraz dalszej rehabilitacji.

W związku z tym zwracamy się do Państwa z prośbą o dalszą pomóc i wsparcie w rehabilitacji naszej córki.

Cel Szczegółowy: 34/JH

Nr konta 15 1090 1476 0000 0001 3550 0195

z dopiskiem „Darowizna na rzecz Julii Herman 34/JH”

Julia Herman