Wraz z potwierdzeniem mutacji, iż dziedziczę geny,

które zwiększają ryzyko raka piersi i jajnika, chcąc się

przed tym uchronić przeszłam operację (mimo wieku i marzeń o gromadce dzieci) histerektomii. Aby przejść mastektomię zdrowych piersi, możliwe jest to jedynie odpłatnie.

Myśląc, że kontrolując i badając się systematycznie, nie dopuszczę aby zachorować. Niestety, podczas kontroli – padła diagnoza rak złośliwy trójujemny. Byłam podwójnie załamana, gdyż rozpoczęłam nowy rozdział jako nauczyciel, dostając pod opiekę 20 cudownych dzieci. A praca z dziećmi, to tak naprawdę nie tyle praca, co pasja, która dostarcza mi wiele entuzjazmu.

Uczniowie to moje dzieci, dla których pragnę jeszcze więcej wyczarować. Możliwość bycia wychowawcą tak wspaniałych dzieci sprawia, że można zyskać prawdziwą tożsamość i zacząć być ważnym członkiem społeczeństwa.

Każdy wspomniany przeze mnie uśmiech dziecka - ucznia, laurka dodaje siły i wiary w to co wybrałam na swoją zawodową drogę.

Cel Szczegółowy: 55/Kinga

z dopiskiem „Darowizna na rzecz Kingi Studzińskiej 55/Kinga”

LICYTACJE