Mam na imię Krzysztof i od 40 lat choruje na stwardnienie rozsiane, cukrzycę a od kilku na miażdżycę  i martwice, które doprowadziły do amputacji obu nóg. Jak by tego było mało to jeszcze doszło ciśnienie, zakażenia, sepsa, cystostomia, krążenie.

Przez te wszystkie lata stan zdrowia bywał różny - był okres, kiedy odleżyny miałem tak głębokie i rozległe, że lekarz dawał mi jeden lub dwa miesiące życia. Ból był ogromy i wszechobecny, doszła sepsa i zakażenie, ale nie dawałem się  i nie poddam. Do dnia dzisiejszego lekarze dziwią się, że jeszcze żyję.

Trudno pisać, czy mówić o sobie, kiedy trzeba zaakceptować taki stan jaki jest lub walczyć chociaż o  odrobinę poprawy.

Tak bardzo pragnę, żebym mógł się rehabilitować, być bardziej samodzielny, mógł sam podjechać wózkiem i napić się wody, przekręcić się na łóżku czy wyjechać z mieszkania na powietrze. Niestety rehabilitacje miałem tylko raz w szpitalu, ponieważ przeszkodą są finanse, których ciągle brakuje. NFZ dofinansuje mi do wózka trzy tysiące zł ale resztę muszę dołożyć sam a to niestety jest dla mnie tak ogromna suma, że nie ma mowy żebym kiedykolwiek mógł to zrobić gdyż moja emerytura na to nie pozwala. Leki, które biorę, środki opatrunkowe, przeciwbólowe pochłaniają wszystkie pieniądze.

Wiem, że jest tyle osób a zwłaszcza dzieci które potrzebują pomocy i wsparcia ale jeżeli  Państwo zechcecie mnie wspomóc będę niezmiernie wdzięczny do końca swoich dni. Mimo, że lekarze się dziwią, że jeszcze żyję to ja i tak na przekór ich opinii postanowiłem walczyć i żyć nie poddam się, nie ma mowy.

Rehabilitacja i wózek to moje ostatnie marzenie, te ”pół człowieka” jest ciekawe świata, tego co niesie codzienność i niech tak zostanie jak najdłużej.

Skoro przez 40 lat walki wygrywałem życie to wygram jeszcze, lepsze czy gorsze,  z bólem czy bez ale  ŻYCIE.

Cel Szczegółowy: 32/KI

z dopiskiem „Darowizna na rzecz Krzysztofa Iwańskiego”