Mam na imię Magda i choruje na stwardnienie rozsiane. Nieuleczalna choroba zaczęła zmieniać obraz otaczającego mnie świata i mojego dalszego w nim miejsca.  Wszystko uległo nieodwracalnej zmianie. Przyjaciele, koledzy nagle gdzieś zniknęli a ich miejsce zajęła choroba jaką jest stwardnienie rozsiane. Od tego czasu musiałam wszystko zmienić, bo moje ciało bez negocjacji, określa własne zasady.  W moim przypadku po wielu próbach i eksperymentach jedyną skuteczną drogą utrzymania czynnego kontaktu z normalnym światem jest fachowa rehabilitacja pod opieką specjalistów. Byłam człowiekiem bardzo aktywnym a teraz moja aktywność to walka z chorobą, to ciągła rehabilitacja i walka by jutro było lepsze.

Kiedyś były plany na życie teraz nieporadna, uzależniona od pomocy innych, nawet w najprostszych sprawach nie poddałam się dalej walczyłam z chorobą. Rodzina mocno mnie wspierała, zadłużyła się by umożliwić mi leczenie. Było ciężko pogodzić studia z chorobą, kosztowało to wiele wyrzeczeń nie tylko moich ale i rodziców. Plan się udał w lipcu 2011 roku obroniłam tytuł mgr marketingu i zarządzania. Ale życie toczy się dalej i ma mi wiele do zaoferowania, pokazania lecz nie mogę żyć tak jak dawniej, bo potrzebuje dalszej sukcesywnej rehabilitacji zarówno indywidualnej pod okiem wykwalifikowanej  kadry medycznej jak i również za pomocą domowych urządzeń rehabilitacyjnych.

Cel Szczegółowy: 37/MK

z dopiskiem „Darowizna na rzecz Magdy Kozłowskiej”