Cześć! Jestem Martynka, urodziłam się 13 stycznia 2018 roku z wadą serduszka (Tetralogia Falota), wrodzoną przepukliną przeponową i sznura pępowinowego z niedokrwistością noworodkową.

Jeśli ktoś na mnie patrzy a mnie nie zna to nie powie że jestem chora. W swoim krótkim życiu przeszłam już 3 operacje (jedną operacje brzuszka i dwie serduszka po reperacji Contegra, plastyka LPA, mam wszczepiony ksenograft Contegra ), 3 cewnikowania serca i 2 tomografie komputerowe oraz pasaż przewodu pokarmowego.

Na chwilę obecną mam rozpoznany - rytm pozazatokowy. Zaczęłam samodzielnie chodzić, ale mam jeszcze słabe mięśnie brzuszka. Jestem pod stałą opieką kardiologów, logopedy, rehabilitanta, chirurgów, psychologa, neurologopedy. Niestety koszty mojego leczenia i dojazdy do specjalistów przekraczają możliwości finansowe moich rodziców. Dlatego proszę o pomoc w moim leczeniu, abym w przyszłości byłam zdrowa i samodzielna.

Dziękuje Martynka z rodzicami

Cel Szczegółowy: 33/MK

z dopiskiem „Darowizna na rzecz Martyny Kuśnierek 33/MK”