Paweł urodził się 25 stycznia 1996 r. i otrzymał 10 punktów w skali Apgar. W pierwszej godzinie życia doszło do niedotlenienia. Przez dziesięć kolejnych dni syn oddychał przez respirator, były to bardzo długie i ciężkie dni, po których okazało się niestety, że ma dziecięce porażenie mózgowe, czterokończynowe. Dzięki rehabilitacji Paweł w wieku 2 lat zaczął raczkować, mówił tak jak jego rówieśnicy i samodzielnie jadł! Swoją przygodę z edukacją zaczynał w wieku 7 lat od zerówki po czym trafił do szkoły podstawowej z nauczaniem integracyjnym, a następnie gimnazjum o profilu specjalnym. Paweł w domu radzi sobie z przemieszczaniem się przy balkoniku, a na zewnątrz pomaga mu wózek elektryczny, który dostał od Fundacji Razem Łatwiej. Jednym z jego marzeń jest rower trójkołowy typu "trajka". Takim pojazdem mógłby poruszać się w terenie i jednocześnie rehabilitować całe ciało, będzie mógł połączyć przyjemne z pożytecznym.

Dziękuję za poświęcenie chwili i prosimy o wsparcie. Pozdrawiamy!

Cel Szczegółowy: 16/PZ

z dopiskiemDarowizna na rzecz Pawła Zajkowskiego 16/PZ