Damian ma 39 lat, urodził się z mózgowym porażeniem dziecięcym. Od urodzenia przebywa pod opieką wielu specjalistów, wymaga stałej opieki osoby drugiej. Ma opóźniony rozwój psychoruchowy, rozwój mowy, zaburzenia równowagi, zanik mięśni w dłoniach kończyn górnych. Choruje na wiele innych chorób, w tym łuszczycę.

Wymaga stałego leczenia, rehabilitacji, pracy z logopedą- opieki wielu specjalistów.

Damian interesuje się motoryzacją, zbiera klucze od samochodów, breloki oraz czasopisma o samochodach, motocyklach. Kocha zwierzęta, lubi przebywać na łonie natury. Na co dzień jest uczestnikiem Środowiskowego Domu Samopomocy z dziennym pobytem. Jego marzeniem jest rower specjalny dla jego schorzenia.
Za okazane serce i wsparcie bardzo dziękujemy.

Cel Szczegółowy: 9/DG

z dopiskiemDarowizna na rzecz Damiana Gołdygi 9/DG”