Mam na imię Patryk i mam 24 lata. Od drugiego roku życia choruję na nieuleczalny autyzm, schizofrenię, zaburzenia psychosomatyczne, upośledzenie umysłowe i neurologiczne, leczę się też na nadciśnienie.

Przejawiam autoagresję więc stale potrzebuję opieki i pomocy drugiej osoby. Cały czas przyjmuję leki, które są bardzo drogie. Potrzebne mi są też specjalistyczne turnusy rehabilitacyjne, którego dwutygodniowy pobyt w ośrodku to wydatek rzędu 2-3 tys. zł, w związku z czym na takim turnusie byłem tylko raz w życiu. Potrzebny mi też sprzęt rehabilitacyjny abym mógł ćwiczyć w domu.

Bardzo lubię podróżować i zwiedzać naszą Ojczyznę. Zbieram kalendarze, długopisy, kubki, smycze i breloczki. Marzę o specjalnym rowerze rehabilitacyjnym, abym mógł na nim jeździć, jednak jest bardzo drogi i kosztuje ok. 2,5 tysiąca zł.

To wszystko wiąże się z ogromnymi kosztami i wydatkami a mojej rodziny na to nie stać. Bardzo gorąco proszę ludzi dobrej woli i dużego serca o pomoc i wsparcie aby moje życie było lżejsze i przyjemniejsze.

Dziękujemy wszystkim za pomoc i wsparcie

Patryk z rodzicami.

Cel Szczegółowy: 30/PT

z dopiskiem „Darowizna na rzecz Patryka Tomoń”