Nie trzeba być niepełnosprawnym aby przekonać się jak ważna jest rehabilitacja. Niejeden z nas kiedyś uległ jakiemuś wypadkowi, załamaniu, zwichnięciu, po którym niezbędna była rehabilitacja by wrócić do pełnej sprawności. W przypadku naszych podopiecznych nie jest to jednak chwilowa niedyspozycyjność. Nasi podopieczni potrzebują ciągłej rehabilitacji by móc funkcjonować, aby ich stan nie pogarszał się. Niestety w niektórych przypadkach jest to rehabilitacja do końca życia. Aby rehabilitacja była skuteczna powinna być:

- powszechna - czyli każdy niezależnie od wieku, schorzenia czy rokowania powinien mieć do niej nieograniczone prawo

- wczesna - zaczęta jak najwcześniej

- kompleksowa - działania prowadzone przez zespól specjalistów kierowane na wszystkie sfery pacjenta ( fizyczne, psychiczne, duchowe) przy użyciu wielu terapii i technik

- ciągła - rehabilitacja to proces ciągły i nie powinien być przerywany aż do jej ukończenia.

Staramy się aby w przypadku naszych podopiecznych zostały spełnione wszystkie te czynniki, dlatego tak ważne jest wsparcie finansowe, dzięki któremu możemy zapewnić nie tylko rehabilitację ale również jej ciągłość.