Ostatnio odwiedziliśmy Schronisko dla Matki i Dziecka, które działa przy Ośrodku Interwencji Kryzysowej Terenowego Komitetu Ochrony Praw Dziecka w Zielonej Górze. Jest to miejsce pomocy tymczasowej, przez które w ciągu roku przechodzi mnóstwo kobiet, które znalazły się w trudnej sytuacji życiowej. Schronisko oferuje pomoc doraźną dla matek i dzieci. Brakuje wszystkiego : odzieży damskiej i dziecięcej, środków czystości, żywności, środków higienicznych i wszelkich rzeczy do zabawy i nauki dla dzieci.

W Zielonogórskim Oddziale naszej Fundacji zorganizowaliśmy zbiórkę właśnie dla tego ośrodka. Dzięki pracownikom i przyjaciołom Fundacji udało nam się pomóc kobietom, które bardzo tej pomocy potrzebowały. Udało nam się zorganizować m.in: wózek dla dziecka 4 w 1 (gondola, spacerówka, nosidełko, fotelik), odzież damską i dziecięcą , żywność oraz przybory dla dzieci - gry, farby, kredki, kolorowanki itp.