Nazywam się Tomasz Dyszkiewicz. Mam 22 lata. Od urodzenia choruję na dziecięce porażenie mózgowe. Przeszedłem operację podcięcia ścięgien Achillesa (ścięgna kostne, kolanowe oraz pachwinowe). Operacja została przeprowadzona przez prof. Jarosława Czubaka w Szpitalu im. Grucy w Otwocku. Po operacji odbyłem 2 lata rehabilitacji w Klinice w Zagórzu koło Warszawy. Następnie kilkumiesięczną rehabilitację w Halinowie koło Warszawy. Wymagam stałej, systematycznej i długofalowej rehabilitacji w stopniu PMF. Mam trudności w poruszaniu się, chodzę z tzw. trójnogiem. Całe moje życie to ciągła, intensywna rehabilitacja, wyjazdy do specjalistów, neurologów, codzienne przyjmowanie leków, często rozłąka z rodziną. Wszystko to, co poprawia moją sprawność, komfort życia jest niezwykle kosztowne. Stąd też moja prośba o wsparcie w powrocie do normalności, do lepszego życia i w miarę samodzielnego funkcjonowania.

Cel Szczegółowy: 14/TD

z dopiskiemDarowizna na rzecz Tomasza Dyszkiewicza 14/TD