Miło Nam Państwa poinformować, że dzięki naszej wspólnej działalności i Państwa wsparciu przekazujemy sprzęty medyczne i rehabilitacyjne.  Zaprzyjaźniony gabinet rehabilitacji otrzymał od nas nowy tor do nauki chodzenia, z którego korzystają nasi podopieczni jak również inne potrzebujące dzieci.

Tor do nauki chodzenia

Łóżko do rehabilitacji

Łóżko rehabilitacyjne to duże ułatwienie dla osób chorych i niepełnosprawnych. Łóżka tego typu zapewniają pacjentowi maksymalny komfort i bezpieczeństwo. Nasza Fundacja zakupiła właśnie takie łóżko do jednego z gabinetów rehabilitacji. Korzystają z niego zarówno nasi podopieczni, których rehabilitacje wspieramy jak i inne chore dzieci. To dzięki Państwa pomocy dzieciaki mają jeszcze większe szanse na lepszą rehabilitację.

Nebulizatory

Nowoczesny nebulizator to wyrób medyczny przeznaczony do terapii górnych i dolnych dróg oddechowych, takich jak infekcje lub choroby przewlekłe, kaszel, przeziębienie, zapalenie zatok, oskrzeli, zapalenie płuc, astma lub choroby alergiczne.

Jego zadaniem jest nebulizacja, czyli zmiana postaci leku z płynnej w aerozol będący zawiesiną mikroskopijnych cząsteczek leku w powietrzu. Umożliwia to wdychanie substancji leczniczej i w ten sposób dostarczenie jej bezpośrednio do najgłębszych partii układu.