Lena urodziła się 22.07.2010 roku. problemy chorobowe zaczęły się już w 9 miesiącu życia, wtedy córka diagnozowana była jako przypadłość drgawek gorączkowych. Przez wzgląd na to, że incydenty powtarzały się coraz częściej a rozwój został spowolniony, lekarze zdecydowali się podjąć bardziej szczegółowe badania.

Z badań genetycznych wynikło, że córka ma uszkodzony gen SCN1A, który to jest głównym genem w chorobie DS – Zespół Dravet. Skutkiem tej choroby jest padaczka oraz ogólne opóźnienie rozwojowe tak ruchowe jak i na tle psychologiczno- pedagogicznym.

Dzieci z tym zespołem wymagają ciągłej stymulacji oraz rehabilitacji, dzięki temu możliwe jest względnie dobre funkcjonowanie. Dzięki wszelkim terapiom tak psychologiczno – pedagogicznym, jak i integracji sensorycznej jest to właśnie możliwe – dlatego proszę wszystkich o pomoc w leczeniu mojej córki Leny

Mama Magdalena

Cel Szczegółowy: 4/LP

z dopiskiemDarowizna na rzecz Leny Pielich 4/LP”