Z wielką przyjemnością informujemy, że nasze elektryczne wózki inwalidzkie trafiły do pierwszych potrzebujących.

Pierwszy wózek został przekazany mieszkance Gminy Iłowa - Pani Leonardzie Golińskiej.

Serdecznie dziękuję za dar w imieniu Burmistrza Iłowej Pawła Lichtańskiego

Ośrodka Pomocy Społecznej w Iłowej oraz rodziny Pani Leonardy.

Łączę wyrazy uznania
Urząd Miejski w Iłowej

Kolejny wózek trafił do Pani Marianny Łuczywek z Żyrardowa

Pan Jerzy Kasperowicz  z Jerzmanowej również otrzymał wózek od naszej Fundacji

Droga Fundacjo Razem Łatwiej,

Bardzo dziękujemy za otrzymany wózek. Jesteśmy niezwykle wdzięczni za Waszą pomoc i wsparcie jakim nas obdarzyliście. Dzięki Wam mój mąż, który jest po ciężkim udarze 4 kończynowym znowu może cieszyć się samodzielnym poruszaniem, nie jest już całkowicie zależny od bliskich mu osób.
Choć choroba z którą walczy od 2013 roku systematyczną rehabilitacją nie ustępuje, to dzięki Wam możemy cieszyć się wspólnymi spacerami oraz odrobiną szczęścia w oczach męża.

Dziękujemy,
Rodzina Czajkowskich z Poznania

Nasza Fundacja wspiera leczenie i rehabilitację dzieci i młodzieży, jednak nie zapominamy o tych, dzięki którym te dzieci są na tym świecie. Rodzice, dziadkowie - to z nimi możemy dzielić swoje smutki i radości. Zapewnienie godnego życia seniorom jest dla nas również ważne jak zdrowie naszych podopiecznych. Starość -  to ona, we wszystkich swoich wymiarach, oddala człowieka od rzeczy, które się wokół niego dzieją. Utrata aktywności fizycznej oddala zarówno seniorów jak i ludzi młodych od wielu wydarzeń, w których mogliby wziąć udział i czerpać z nich ogrom przyjemności. Dlatego pragniemy pomóc im w czerpaniu radości z życia codziennego i przede wszystkim byciu choć trochę niezależnym. Fundacja Razem Łatwiej obdarowuje zarówno dzieci i  młodzież jak również seniorów elektrycznymi wózkami inwalidzkimi.

Chciałem serdecznie podziękować za darowanie mi elektrycznego wózka inwalidzkiego.
Wózek ułatwi mi codzienne funkcjonowanie.
Możliwość włożenia go do bagażnika samochodu pozwoli mi korzystać z niego na wakacjach.

Pozdrawiam i dziękuje
Tadeusz Kałążny z  Krotoszyna

Aleksandra Steć z Zamościa

Zygmunt Szreter z Bytomia

W imieniu córki Marty Jakubowskiej chcielibyśmy podziękować za otrzymany od Waszej Fundacji wózek elektryczny. Wózek ten ułatwi Marcie funkcjonowanie w życiu codziennym.

Marta choruje na dziecięce porażenie mózgowe, spastyczne czterokończynowe, ma również wodogłowie. Porusza się na wózku inwalidzkim. Radość Marty z posiadanego wózka stanowi radość dla całej naszej rodziny.

Jeszcze raz bardzo dziękujemy w imieniu Marty i swoim,

Pozdrawiamy,

Małgorzata i Marcin Niemierowie z Kórnika

Szanowny Zarządzie Fundacji  "Razem Łatwiej" serdecznie dziękuje Wam i wszystkim osobom z Fundacji "Razem Łatwiej" za obdarowanie mnie wózkiem inwalidzkim z napędem elektrycznym (model OL). Przed upadkiem poruszałam się przy pomocy kul łokciowych, a po upadku tylko na wózku inwalidzkim wypożyczonym z Przychodni Rejonowej .

Ze względu na emeryturę nieprzekraczającą 2 tys. złotych, nigdy nie mogłabym kupić sobie wózka inwalidzkiego. W zasadzie  zostałam skazana na życie w "czterech ścianach", co nie wpłynęło korzystnie na moją psychikę, a co za tym idzie na ogólny stan zdrowia.

Kiedy córka poinformowała mnie o działalności Fundacji "Razem Łatwiej" podeszłam do tego sceptycznie. Nie wierzyłam, że ja osoba w podeszłym wieku mogę jeszcze liczyć na komfortowe życie, mimo sporego bagażu schorzeń. Wieczorami jednak marzyłam jak by to było   wspaniale pojechać samemu do biblioteki po ulubione książki.

Gdy usiadłam pierwszy raz na nowym wózku, łzy kapały mi ze szczęścia. Cieszyłam się, że mogę jak dawniej, samodzielnie poruszać się, jeździć na spacery, odwiedzać przyjaciół, chodzić do kina, teatru, robić drobne zakupy.

Dziękuję z całego serca ( tego z arytmią) za to, że wróciliście mi chęć do aktywnego życia.

Izabela Lew z Koszalina

Nazywam się Marta Stogińska, mam 28 lat. Od urodzenia mam 4-kończynowe mózgowe porażenie dziecięce. Poruszam się na wózku inwalidzkim. Ukończyłam studia I stopnia z ekonomii.

Obecnie poszukuję pracy, dlatego serdecznie dziękuję za podarowany przez państwa wózek, który w znacznej mierze pozwoli mi być bardziej samodzielną i niezależną.

Marta Stogińska ze Słupcy

Chciałbym podziękować za podarowany mi wózek elektryczny,który usprawnił mi codzienne czynności.

Jestem po amputacji obu kończyn dolnych na wysokości ud. Od kilkunastu lat choruję na cukrzycę. Jestem dializowany,mam wszytą przetokę w lewej kończynie górnej. Poruszam się na wózku inwalidzkim zwykłym.

Jeszcze raz bardzo dziękuję.

Chciałbym serdecznie podziękować Fundacji Razem Łatwiej za podarowanie mi elektrycznego wózka inwalidzkiego. Wózek zmienił dość wiele w moim życiu, ponieważ dotychczas nie wychodziłem z domu, a teraz mogę to robić z uśmiechem. Bardzo ułatwia mi to funkcjonowanie oraz wiem, że nie jestem już uzależniony od pomocy bliskich.

Gorąco pozdrawiam i dziękuję za otrzymany wózek.

Andrzej Wroński z Glinojecka

Bardzo dziękuję Fundacji Razem Łatwiej za podarowanie mi wózka elektrycznego. Choruję na stwardnienie rozsiane (SM) już  24 lata, od kilu lat poruszam się tylko na wózku. Mimo tego, że mam wybudowany podjazd na balkon, praktycznie nie opuszczałam mieszkania, ponieważ mam słabe ręce i wózkiem manualnym nie daję rady wyjechać bez pomocy innych ludzi. Z wykształcenia jestem muzykiem, kiedyś grałam na fortepianie, obecnie mam problemy, aby się podpisać. Teraz gdy fundacja podarowała mi wózek elektryczny, będę mogła jeździć samodzielnie. Będę mogła sama wyjechać na zakupy, jak i swobodnie wybrać się do miasta lub na spacer. Jestem bardzo zadowolona, nareszcie wolna.

Bardzo, bardzo dziękuję.

Kasia Chorążyczewska

Świebodzin

W imieniu córki Patrycji, chcę wraz z mężem serdecznie podziękować Fundacji Razem Łatwiej za podarowany nam wózek elektryczny, który ułatwi samodzielne poruszanie się  w codziennym życiu Patrycji.

Serdecznie dziękujemy i pozdrawiamy.

Małgorzata i Artur Rogozińscy.

Dziękuję z całego serca fundacji "Razem Łatwiej" za podarowanie mi wózka elektrycznego dzięki któremu moje codzienne funkcjonowanie stało się o wiele łatwiejsze. Dzięki temu wózkowi jestem w stanie sama wyjechać na spacer, na zakupy czy załatwić jakieś sprawy w urzędach. Gdyby nie pomoc fundacji nigdy nie byłabym w stanie na samodzielny zakup takiego wózka.

Jeszcze raz bardzo dziękuję.

Pozdrawiam -  Magdalena Zatorska z Brodnicy

Pan Janusz Rogulski z Konstancin Jeziorna

Pani Irena Kolasa z Sandomierza

Pani Anna Boryk z Fredropola

Łukasz Cieślak z Konina

Pan Piotr Pielach z Radziwiłłowa

Pani Teresa Okrasa z Warszawy

WWiesława Kałuska z Zielonki

Czesław Buler z Brzegu

Kochana Fundacjo Razem Łatwiej

Z całego serca dziękuję za podarowanie mi elektrycznego wózka inwalidzkiego, jest to mój pierwszy w życiu tego typu wózek. Razem z tym niezwykłym pojazdem podarowaliście mi także namiastkę wolności. Od urodzenia choruję na MPD i zawsze byłam zależna od pomocy drugiej osoby. Dzięki Wam i tej wspaniałej maszynie, kiedy nadejdą cieplejsze dni będę mogła wybrać się sama na spacer do parku.

Jest to dla mnie ogromna radość.

Dziękuję Wam bardzo, bardzo, bardzo !

Anna Szczudlińska z Bydgoszczy

Marian Maślanka z Krakowa

Marcin Kopaczewski z Brodnicy

Mateusz Rolski z Jedlina Letnisko

Sebastian Deckert z Lubonia

Zbigniew Mikulewicz z Zielonej Góry

Jan Zukowski z Puńska

Brańszczyk dn. 16.03.2016r.

Szanowni Państwo,

Składam serdeczne podziękowania za otrzymany nieodpłatnie wózek elektryczny, który zmienił moje życie codzienne na lepsze.

Obecnie przebywam w Domu Emeryta położonym w pięknym otoczeniu przyrodniczym, oddalonym około 80 metrów od rzeki Bug. Mając wózek elektryczny mogę teraz bez ograniczeń podziwiać widoki natury. Moją radość dzielą mieszkańcy Domu Emeryta, których cieszy moje  swobodne poruszanie się po okolicy.

Z całego serca Wam za to dziękuję i zapraszam do pięknego Brańszczyka.

Wdzięczny właściciel wózka elektrycznego

Józef Daszkowski