Leoś jest wcześniakiem urodzonym w 34 tygodniu ciąży. Niestety po trudnym starcie zdiagnozowano u niego między innymi: torbielowatość nerki, zespół zaburzeń oddychania, przepuklinę pępkową, wzmożone napięcie mięśniowe, niedokrwistość wcześniacza - konieczne było kilkukrotne przetaczanie krwi oraz niewydolność oddechowa.

Od momentu, gdy Leoś po miesięcznym pobycie w szpitalu mógł wrócić razem z nami do domu musieliśmy zapewnić mu prywatne zajęcia z fizjoterapeutą.

Rehabilitacja na NFZ ma odległe terminy, a w naszym przypadku im szybciej tym większa szansa na normalny rozwój fizyczny naszego Leonka.

W tej chwili jesteśmy pod opieką Ośrodka Wczesnej Interwencji, rehabilitację jednak w dalszym ciągu wykonujemy, także prywatnie w domu. Leoś musi być pod stałą kontrolą specjalistów i fizjoterapeutów co wiąże się z niemałymi kosztami.

Dlatego zwracamy się do Państwa z prośbą o wsparcie i pomoc.

Rodzice Leonka

Cel Szczegółowy: 7/LG

z dopiskiemDarowizna na rzecz Leona Grzenkowskiego 7/LG”