Staś urodził się 19 stycznia 2010 roku w 41 tygodniu ciąży i dostał 10 pkt. w skali Apgar. Po urodzeniu stwierdzono u niego pylorostenoze, czyli przerostowe zwężenie odźwiernika. Musiał mieć wykonywane dwie operację.

Stanisław od urodzenia ma wadę wzroku i zeza rozbieżnego. Przeszedł już jedną operację na oko. Syn od dzieciństwa nie mówi, miewa również napady agresji. Staś jest pod opieką różnych poradni specjalistycznych takich jak logopeda, psycholog, neurolog, okulista, kardiolog, poradnia genetyczna.

Eryk również jest dzieckiem niepełnosprawnym. Od 3 roku życia posiada orzeczenie o niepełnosprawności i jest pod opieką wielu poradni (m.im. kardiologiczna, laryngologiczna, alergologiczna, okulistyczna oraz psychologiczna). Obecnie musi mieć wykonane testy alergiczne, ponieważ jego stan podchodzi pod astmę oskrzelową. Eryk ma również podejrzenie artymi serca, w związku z tym stale musi być pod opieką kardiologa.

Cel Szczegółowy: 21/SFEB

z dopiskiemDarowizna na rzecz Stasia i Eryka 21/SFEB