Nasz nowy, ogólnopolski program właśnie ruszył !

11 września 2017 roku. w siedzibie Komendy Miejskiej Policji W Poznaniu podpisaliśmy porozumienie o współpracy w zakresie profilaktyki dotyczącej bezpieczeństwa osób starszych miasta i powiatu poznańskiego. Porozumienie zostało podpisane z Zastępcą Komendanta Miejskiego Policji mł. insp. Adamem Kachelom.

Płaszczyzną współpracy z Policją będzie przeprowadzanie różnego rodzaju przedsięwzięć, akcji, działań profilaktycznych dla seniorów, podczas których będą przekazywane informacje związane z bezpieczeństwem osobistym, majątkowym, czy dotyczącym metod działania oszustów w szczególności metodami „na wnuczka” oraz „na policjanta CBŚ”.

Ponadto w ramach wspólnego działania została stworzona ulotka prewencyjna, zawierająca najważniejsze kwestie związane z bezpieczeństwem, która będzie przekazywana przez policjantów realizujących powyższe zadania podczas spotkań z seniorami.

Naszą ulotkę dotyczącą jak uchronić się przed tego typu działaniami otrzymacie na spotkaniach organizowanych przez Policję w całym kraju. Ponad to postaramy się aby trafiła do każdego domu. Znajdziecie w niej również schemat pierwszej pomocy !