Nazywam się Adrianek. Urodziłem się 13.10.2008r. z połową serduszka. Moi biologiczni rodzice zaprzestali mojego leczenia kardiologicznego w 2011r.

Gdy miałem 5 lat zamieszkałem w rodzinie zastępczej, miałem 92 cm i ważyłem 11 kg. Dzięki zaangażowaniu moich rodziców zastępczych został mi wykonany zabieg operacyjny Glenna i Fontan. Po operacji ważyłem 15 kg. Ponadto mam zdiagnozowany FAS /kod 4444/ Niedoczynność tarczycy, PTSD, padaczkę, deformację klatki piersiowej, kręcz szyjny. Mam również niedorozwój wagi i wzrostu.

Obecnie ważę 18 kg i mam wzrost 114 cm i  mam szansę na dorównanie wagą i wzrostem swoim rówieśnikom. Jeśli to osiągnę będę bezpieczny. Osoby z połową serduszka w okresie młodzieńczym przechodzą kryzys chorobowy, jeśli urosnę będę miał szansę na przeszczep serca. Niestety aby to osiągnąć potrzebuje suplementów, pobierania stałych leków, mam zalecone trzy diety, pełną rehabilitacje, wizyty u wielu specjalistów i wyjazdy na turnusy rehabilitacyjne, co wiąże się z dużymi wydatkami finansowymi. Roczny koszt leczenia i rehabilitacji to 30.000 zł.

Proszę pomóżcie mi - pragnę żyć. Chcę dorównać swoim rówieśnikom. Chcę cieszyć się życiem i zdrowiem. Proszę pomagaj bo warto !

Cel Szczegółowy: 10/AW

z dopiskiemDarowizna na rzecz Adriana Widły 10/AW”