Nasza córeczka Oliwia urodziła się z wadą ośrodkowego układu nerwowego. Doszło do tego niedotlenienie okołoporodowe, wrodzone zapalenie płuc i niewydolność oddechowa. Oliwka wymaga intensywnej rehabilitacji - zajęć wspomagających rozwój ruchowy i rozwój mowy. Pozostaje pod stałą opieką Poradni Neurologicznej, Rehabilitacyjnej, Okulistycznej, Genetycznej, Kardiologicznej, Gastrologicznej, Neurochirurgicznej.

Dzięki naszemu wysiłkowi i ciężkiej pracy rehabilitantów oraz terapeutów Oliwia coraz lepiej mówi

i chodzi. Wiele jej jeszcze brakuje do pełnej sprawności, zwłaszcza jeśli chodzi o poczucie równowagi (ciągle jeszcze są problemy z błędnikiem), ale Oliwka dzielnie walczy pomimo bolesnych upadków i potknięć. Czekamy na rezonans magnetyczny. Po tym badaniu neurochirurg podejmie decyzję  o ewentualnej operacji mózgu i kręgosłupa.

Jesteśmy rodziną wielodzietną ( Oliwia ma cztery starsze siostry). Liczy się dla nas każda złotówka dlatego prosimy o wsparcie finansowe. Nie zważając na wszystko walczymy o zdrowie naszego dziecka i pełni optymizmu cieszymy się każdym dniem. Liczymy na pomoc ludzi dobrej woli i prosimy o przekazywanie 1% na konto Fundacji.

Cel Szczegółowy: 22/OD

Ul. Jana Pawła II 3/11 , 62-030 Luboń