Gabrysia urodziła się 10.04.2005r. z dziecięcym porażeniem mózgowym, niedoczynnością tarczycy, głębokim obustronnym niedosłuchem. Gdy miała 4 latka wykryto u niej padaczkę. Córeczka jest po trzech operacjach: wszczepienia implantu wewnątrzślimakowego, operacji zeza oraz podcięciu ścięgien Achillesa. W niedalekiej przyszłości planowany jest kolejny zabieg – podcięcie ścięgien pod kolanami.
Gabrysia nie chodzi, porusza się raczkując. Podejmuje próby samodzielnego wstawania przy podparciu, ale przykurcze nad kolanami i koślawe ustawienie stóp stanowią dużą przeszkodę.

Poza leczeniem operacyjnym Gabrysia wymaga także wielokierunkowej rehabilitacji słuchowej, logopedycznej, psychologicznej, ruchowej. Zapewnienie odpowiedniej ilości godzin terapii jest poza naszym zasięgiem finansowym. Pomimo to robimy wszystko, co w naszej mocy, by nasza córka mogła odzyskać sprawność ruchową i zdolność mowy, aby kiedyś stała się samodzielna. W naszym imieniu bardzo prosimy o pomoc.

Cel Szczegółowy: 12/GW

z dopiskiemDarowizna na rzecz Gabrysi Wojtuń 12/GW ”