Ginekologiczno-Położniczy Szpital Kliniczny Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu przy ul. Polnej 33 jest znany wielu kobietom a w szczególności przyszłym mamom. Wyspecjalizowana kadra szpitala jak również jego wyposażenie medyczne sprawia, że to właśnie  „ na Polnej” decyduje się rodzić większość młodych kobiet. Obok łez szczęścia i wzruszenia z narodzin nowego członka rodziny w szpitalu nie są obce również uczucia strachu i obawy o życie dzieci. Nie wszystkie dzieci rodzą się zdrowe, ale wyposażenie szpitala pozwala walczyć o to życie od pierwszych sekund, od pierwszego oddechu.  Dlatego Nasza Fundacja postanowiła wspomóc tą codzienną walkę o nowe życie i chociaż w małym stopniu przyczynić się do ułatwienia działalności szpitala. Wyremontowaliśmy i oddaliśmy do użytku Pokój Matek - pomieszczenie służące matkom do odciągania pokarm.u oraz utworzyliśmy kącik dla matek w holu Oddziału Neonatologicznego. Odświeżyliśmy ściany, załataliśmy dziury, umeblowaliśmy i wyposażyliśmy w lodówkę czy kuchenkę mikrofalową. Oba obiekty zlokalizowane są na III piętrze budynku Szpitala  w Oddziale Neonatologicznym. Mamy nadzieję, ze ten drobny gest chociaż w malutkim stopniu przyczyni się do dalszej wspaniałej działalności, a wszystkim przyszłym i obecnym mamom ułatwi pobyt tam

Pokój dla Matek oraz poczekalnia przed i w trakcie remontu

Pokój dla Matek oraz poczekalnia po remoncie

Jesteśmy dumni, że nasza Fundacja wraz z Państwa pomocą jest obecna w tak ważnych miejscach jak ten szpital, gdzie każdego dnia na świat przychodzi nowy, mały człowiek, a my pomagamy dbać o to nowe życie !

Zarząd Fundacji Razem Łatwiej